Înaintea antrenamentului de ieri de pe „Stamford Bridge“, fotbaliștii lui Maurizio Trombetta au avut câteva întâlniri importante, cu cele mai cunoscute personaje din sport, politică sau film.
Jucătorii au oscilat de dimineață între a ieși la cumpărături, a rămâne în cameră sau a vizita una dintre principalele atracții ale Londrei, muzeul de ceară Madame Tussaud’s. Până la urmă, „ceferiștii“ au îmbrățișat ultima variantă, hotărând să petreacă câteva minute alături de Lady Diana, David Beckham sau Fidel Castro. După ce au înfruntat o jumătate de oră de frig, din pricina cozii de la bilete, clujenii s-au împrăștiat prin camerele faimosului muzeu. Dubarbier s-a „integrat” cel mai bine printre Beatles, probabil și din pricina frizurii, în vreme ce Gabi Mureșan a încercat să vadă cum îi stă lângă Marilyn Monroe.
Nimeni nu l-a „iertat” pe Adolf Hitler, prilej de glume între jucători. „Alvaro, hai că semănați, îți mai lipsește doar mustăcioara”, i s-a strigat lui Perreira. Uruguayanul n-a înțeles, dar a zâmbit și a trecut apoi la o sesiune foto alături de Michael Jackson și Tina Turner.
S-au întâlnit cu Vlad Țepeș
De-a lungul anilor, aici au fost imortalizate în ceară peste 400 de figuri celebre din lumea filmului, muzicii, teatrului, televiziunii, modei, politicii, sportului. Crearea lor a necesitat în total peste o tonă de ceară, echivalentul a aproximativ 16.000 de lumânări. Statuile de ceară sunt ordonate pe zone tematice, „Lumea filmului”, „Legendele muzicii” sau „Camera ororilor”, unde e imortalizat și Vlad Țepeș.
I-au cerut sfatul lui Rooney
Madame Tussaud’s din Londra are mai multe filiale în lume, la Amsterdam, Berlin, New York, Las Vegas, Hong Kong, urmând ca anul viitor să se deschidă un muzeu al figurilor de ceară și la Hollywood. Printre vedetele din sport în activitate care se regăsesc la Londra se numără Arsene Wenger, Wayne Rooney sau David Beckham. Un bilet costă 50 de lire
Muzeul primește milioane de vizitatori anual, chiar dacă un bilet e destul de scump- 50 de lire sterline, adică în jur de 250 de lei. În acești bani intră totuși și o vizită la Planetariul din Londra, care se află în aripa de vest a stabilimentului. Numele muzeului provine de la Marie Tussaud, cea care a creat prima reprezentare din ceară în 1777, alegându-l pe Voltaire. Unele lucrări ale sale încă rezistă, iar în 1842, ea și-a creat autoportretul din ceară, care acum este postat chiar la intrarea în muzeu.
"Hai, Cipriane, că dacă dai două goluri cu Chelsea, îți fac și ție statuie de ceară. Te pun în locul lui Beckham" – Eugen Trică către finul său, Ciprian Deac
Introdu cuvântul căutat și apasă ENTER